vrijdag 18 september 2015

Prolix film die aan het denken zet

De Film Prolix
De actuele film Prolix waarbij de dienstverlening van een telefonische helpdesk toegepast wordt op een fysieke klantenservice balie in een winkel. Om geholpen te worden kan de klant alleen  gebruik maken van de eerste lijns diensten van de balie. De eerste lijns dienst kan alleen  de wensen en klachten van klanten registreren  en doorzetten.  Ze hebben niet de autoriteit om iets te veranderen, aan te passen of op te lossen. Ook kunnen ze niet je in contact brengen met medewerkers die dit wel kunnen. Deze indirecte commenucatie leid tot vertraging misverstanden en dat problemen niet goed worden aangepakt.    Waardoor klant steeds weer tegen een dikke muur oploopt.

Synopsis - Nederlands
Vera komt met haar kapotte broodrooster bij de klantenservice van Prolix. Voordat ze haar probleem behandelen moet ze in het systeem komen en daarvoor moet ze door een klantonvriendelijk proces van nutteloze vragen. Bovendien wordt elke minuut in rekening gebracht. Dit frustreert haar mateloos. Vooral omdat ze, na een halve ochtend bij de klantenservice, niet veel verder is.
Na veel pijn en moeite lukt het Vera om een monteur langs te laten komen. Tot haar verbazing wordt de oorzaak van het probleem bij Vera gezocht in plaats van de broodrooster. Boos en gefrustreerd keert Vera terug bij de klantenservice om een klacht over de gang van zaken in te dienen en om een oplossing te eisen voor haar probleem met de broodrooster. Ze maakt uiteindelijk een afspraak dat haar broodrooster wordt ingenomen. Echter, voordat ze haar klacht behandelen moet ze in het systeem komen en daarvoor moet ze nogmaals door een klantonvriendelijk proces van nutteloze vragen.

Talenten voor de camera Nanouk Evers, Delise van Venrooij,Elise IJsselstijn, Martijn van den Burgt, Henk van Huit, Kadiatou N'diaye en Jelle Slotje

Prolix is duurzaam geproduceerd door Puur Media.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten